Thursday, April 18, 2013

Minggu yg sibuk !

   minggu nie mmng cm x sempat je nak bernafas ! pagi smpai ke tngh malam dok busy je memanjang..yg dibusy nya pon x tau la plak p mmng penat laaaaa..adoyaii maklumla minggu nie jabatan kami, Jakma buat prog..ala biasala tu prog ( mesti korang rasa cmtu kn) tapi ap yg terjadi sebaliknya..seminggu prog nie berlangsung n sepanjang mnggu tu la kena komit bukak gerai sbb ketua dia la kononnya..nape org pilih ME pon xtau laa..klas pon semput x semput nak pg nak suruh handle gerai2 plak ! tapi, cm biasa ak kn jenis yg x pandai nak say NO kt org agi2 la kalo kawan yg bnyak tolong kita, mmng tersepit la kt celah2 batu gitu..cmtu la perasaan ak time tu..jd nak x nak terpaksa dalam rela !

   nasib baik time prog bjalan ak da asisten yg sngt super awesome. Yansari namanya. nasib baik giler2 gak cm ak nie. maklum la ak nie budak jabatan pengajian dakwah jadi nak cari yang sekepala tu x yah pakai 2 tangan, 1 tangan tu 5 jari tu blom tntu penuh..hahaha kalo org kenal ak nie mesti tau ak nie cmne p kalo org x mesti ingat ak niee hampeh..(salo da org tegur p nak buat cmne da mmng dilahirkan kanak2 riang tu la yg susah nak ubahnya, kalo bab suara mmng x yah sebut laa, dari awal gerai sampai hujung gerai dengar ! *-* ) emm, bersyukur je la kurniaan Allah, ye dok ? ok , balik pada yansari. dia nie mmng rajin, kira ringan tulang la, kerjasama dgn dia mmng tip top senang nak adjust jd kerja pon jadi mudah sbb dia smua OK ! hehe

  jadi, esok last day prog . mmng super super super HAPPY laa !! hehe esok kena bangun awal bukak gerai..lupa nak cakap kitaorg jual ice blended hasil air tangan yansari sbb dia smua punya idea (sedap weiii, mmng mcm chef daaa) pastu kopok lekor n kentang lekor (yang nie kalo nak rasa mai laa k). harap2 smua bjalan lancar esok sbb mmng x saba nak habis nak manjakan diri nak tdo puas2 nak layan movie smpai bengkak n yg pasti nak HONEYMOON puassss2 !!! p bnyak gak manfaat nya join prog cmnie, banyak kenal junior agi2 yg final year cm ak nie..klas pon da xde sngt..entah2 diaorg terserempak ngn ak nie anggap ak cleaner plak *-* (contoh sebab x knal junior/senior la katakan..hahaha) diaorg nie best cuma ada la sesetengah tu msti x blh nak masok sngt ngn ak nie sbb pwatakan ak yg x lemah lembut, suara speaker, gelak kuat mmng x melambangkan ciri2 org islamik laa yg spptutnya spt ak blaja. kadang2 down gak org tegur p tu la insaf skjap sbb kdg2 bnda tu spontan kn sbb da tbiasa ckp n gelak kuat2 nak buat cmne..tol x ?? mesti korang x paham kn..x boleh ke trima ak nie seadanya..cehh hahaha

    da la..penat nie, nak tdo tok smngt bukak gerai esok ! harap2 esok jd muslimah k, nadia..*-*

No comments:

Post a Comment