Friday, April 19, 2013

serbasalah n tak tenang !

  banyak sngt benda berlaku lately ! buat sesuatu p x selesa, serbasalah n yg pling worst x tenang ! dont know WHY ? kadang tpk gak mungkin sbb dosa sndiri kot. adoii kalo yang tu mmng redha je la. p seyesly slalu rasa x tenang these few days ! hidup sperti cacing kepanasan ( nie bukan propa k but My true feelings right now..waaaa !!) mungkin sbb suka menipu kot. kadang2 ketagih menipu nie payah sbb kalo da start skali tu confirm2 akan melarat dari satu ke seterusnya. sebab tu org ckp bahaya menipu..adoii !

   cuma kadang2 kita menipu nie pon sbb x nak jdkan sesuatu keadaan lebih teruk sehingga muncul lah istilah BOHONG SUNAT..salo org pakai nie sbb nak selamatkan diri tmasuk la aku sendiri sbb nak jaga hati smua pihak la katakan..ngee pas buat tu msti serbasalah n x tenang sbb takut kantoi..tol x *-* paling worst nya plak pas kantoi org x percaya kita g sdgkan kita xde niat pon nak menipu pada mulanya sbb spontan kn..takut kantoi kita tipu n tipu lagi..tipu kanan tipu kiri. daripada yang x pro bab2 tipu nie da jadi legend plak pastu. nak buang mmng PAYAH.trust me..ive been there so dont judge la k sbb manusia nie mmng ad ego nya sendiri yang hanya dia dan Allah je tau !

  ok ! entry nie da jd tipu menipu plak sbb ak da menipu bnyak org smlm..waaa !!! smpai skrg terkebil2 g, serbasalah n macam2 dlm fikiran, msti diaorg ckp2 blakang (andaian *-* )ke sbb paling x suka org ckp2 blakang nie, kalo x puas ati talk to my face la..cehh..hahaha ( p btol la jgn la kutuk2 blakang sbb kalo anda buat x mustahil org len buat bnda yg sama, so elakkan la k ) arap2 smuanya ok sbb skrg diri ini mmng x ok ! hidup pon stress smua kerja x jalan ngtkan nak honeymoon tadi..adoyaii (blom tambah stress tngok kedut kt muka ag..waaaa !!) keep calm nadia !

  ok la..xtau ap g nak ckp da..cuma MAAF je yg blh diucap p tu laaa..kesan dan bahayanya menipu niee mmng hidup x tenang sbb sentiasa takut KANTOI ke ape ?? adoiii

Read more ...

Thursday, April 18, 2013

Minggu yg sibuk !

   minggu nie mmng cm x sempat je nak bernafas ! pagi smpai ke tngh malam dok busy je memanjang..yg dibusy nya pon x tau la plak p mmng penat laaaaa..adoyaii maklumla minggu nie jabatan kami, Jakma buat prog..ala biasala tu prog ( mesti korang rasa cmtu kn) tapi ap yg terjadi sebaliknya..seminggu prog nie berlangsung n sepanjang mnggu tu la kena komit bukak gerai sbb ketua dia la kononnya..nape org pilih ME pon xtau laa..klas pon semput x semput nak pg nak suruh handle gerai2 plak ! tapi, cm biasa ak kn jenis yg x pandai nak say NO kt org agi2 la kalo kawan yg bnyak tolong kita, mmng tersepit la kt celah2 batu gitu..cmtu la perasaan ak time tu..jd nak x nak terpaksa dalam rela !

   nasib baik time prog bjalan ak da asisten yg sngt super awesome. Yansari namanya. nasib baik giler2 gak cm ak nie. maklum la ak nie budak jabatan pengajian dakwah jadi nak cari yang sekepala tu x yah pakai 2 tangan, 1 tangan tu 5 jari tu blom tntu penuh..hahaha kalo org kenal ak nie mesti tau ak nie cmne p kalo org x mesti ingat ak niee hampeh..(salo da org tegur p nak buat cmne da mmng dilahirkan kanak2 riang tu la yg susah nak ubahnya, kalo bab suara mmng x yah sebut laa, dari awal gerai sampai hujung gerai dengar ! *-* ) emm, bersyukur je la kurniaan Allah, ye dok ? ok , balik pada yansari. dia nie mmng rajin, kira ringan tulang la, kerjasama dgn dia mmng tip top senang nak adjust jd kerja pon jadi mudah sbb dia smua OK ! hehe

  jadi, esok last day prog . mmng super super super HAPPY laa !! hehe esok kena bangun awal bukak gerai..lupa nak cakap kitaorg jual ice blended hasil air tangan yansari sbb dia smua punya idea (sedap weiii, mmng mcm chef daaa) pastu kopok lekor n kentang lekor (yang nie kalo nak rasa mai laa k). harap2 smua bjalan lancar esok sbb mmng x saba nak habis nak manjakan diri nak tdo puas2 nak layan movie smpai bengkak n yg pasti nak HONEYMOON puassss2 !!! p bnyak gak manfaat nya join prog cmnie, banyak kenal junior agi2 yg final year cm ak nie..klas pon da xde sngt..entah2 diaorg terserempak ngn ak nie anggap ak cleaner plak *-* (contoh sebab x knal junior/senior la katakan..hahaha) diaorg nie best cuma ada la sesetengah tu msti x blh nak masok sngt ngn ak nie sbb pwatakan ak yg x lemah lembut, suara speaker, gelak kuat mmng x melambangkan ciri2 org islamik laa yg spptutnya spt ak blaja. kadang2 down gak org tegur p tu la insaf skjap sbb kdg2 bnda tu spontan kn sbb da tbiasa ckp n gelak kuat2 nak buat cmne..tol x ?? mesti korang x paham kn..x boleh ke trima ak nie seadanya..cehh hahaha

    da la..penat nie, nak tdo tok smngt bukak gerai esok ! harap2 esok jd muslimah k, nadia..*-*

Read more ...

Tuesday, April 9, 2013

Dreams!

Dreams ! Lots of dream n i really hope someday i can fullfill all of my dreams happily with big big big smiles. Hehe. Bnyak bnda yg nak dibuat, melancong la yg top nya..i really wish to travell all around the world all by myself kalo dpt yg minat sama kira BONUS la tuu..hehehe. But i will make sure that will happens someday no matter what !

  then nak buat satu rumah yg cantik siap ada swimming pool ag sbb sya suka air walopon x tau nak swimm but boleh blajar la nnti kn. Kalo x da swimming pool make sure rumah tepi pantai..yeayyy!!! (kalo btol mmng tercapai i will buat knduri ksyukuran n invite all of u.ngee) pastu nak dok jauh dari malaysia ! X kisah la kt mana pon janji ada salji turun stiap tahun.huhu

  my next dreams is to play with snow. Salo tngok movie n diaorg main salji. Teringin nak rasa salji jatuh atas hidung sndiri, teringin nak rasa baring atas salji n teringin nak rasa suasana romantik depan salji.cehhh.hahaha.kesimpulannya memang TERINGINNNN SANGATTT2 !!! kalo boleh nak g KOREA right noww !!!

   selain itu, saya nak ada satu CHRISTIAN LOUBOUTINE saya sndiri..nak g kerja n kumpul duit bnyak2 pastu i will make sure akan bli satu walopon tpksa ikat perut dgn maggi !! Semangat skrg nie..hehehe. P kalo nak cepat cari la sugar daddy p dengan tahap sya nie bukan sugar daddy yg nak semut daddy ada laa..p i will not stop till i get it..wish me luck k.huhu.

  ok fine ! Yg atas tu smua nafsu diri sendiri jd sya pon ada dreams tok my parents. Nak g haji sama2 ngn diaorg then ajak diaorg tnggal serumah dengan me yg kt tepi pantai tu..hehehe. Insyaallah kalo ada rezeki n smoga my parents panjang umur n sya murah rezeki. Aamin !

Read more ...

Monday, April 8, 2013

A journey of life !


  

   Cuti mid sem da start ! Cm biasa student pon smua da ilang. My blok just ad ak ngn Mia je (ex-roomates ak) skrg dok sblh2 je..hehe. Bnyak bnda blaku dalam 3 bulan yg ptama tahun 2013 nie. Sdar x sdar masa pon blalu dgn cepatnya. Just a few months left before im graduating. Perasaan? Sedih plus worried ! Sedih sebab xblh nak jumpa friends and dok goyang kaki g tnggu duit masok. Worried sbb still single walopon da nak grad. Haha. Selalu org ckp time u nie la time yg sesuai pancing sana sini sbb ad bnyak masa. Time kerja so busy n dont have much time la. So mungkin ak pancing x kena n da takdir kot. Ngee.

  still have lots of thing to do  before grad. Dgn SPI nya yg x lengkap. Kalo student UKM mesti tau da SPI tu ap ? Bnda pling rumit, leceh, bnyak songeh and so on. Ak sendiri pon bru 7 je yg ad dlm sistem. Bpuluh2 prog da join nak cukupkn 8 pon smpai skrg x g.adoyaii ! x campur g ngn assignmntnya, programnya n projeknya (CESMED). But when it comes to CESMED..its not a burden actually as i LOVE to do it. I like to talk n i like everythings based on business. To be honest, i like MONEY !!!hehe. So CESMED not troubled me much !

  but lots of things happen these few months. And i learnt n changed a lots ! I did my mistakes n i learnt from it ! People judged me n hurting me ! I learnt that too. It changes me in a good way, well i hope so. Ngee. Thats life. It will turn u upside down. It created u to be someone else, more stronger than before !
I would like to go on details about what happening these few months but my eyes wont let me ! My bed is calling me and trust me. I always obey them no matter what ! So better i stop now. 

Assalammualaikum.
Read more ...

A true love !

          

           Pnah x korang rasa alone yg teramat sangat ? Kt rumah, asrama, u and sebagainya ? Dok ngn family, friends and everywhere still feels nothing ! U feel something is missing ? U feel no one cares and loves u ? U feel worse yet wanna die ? Its all in one. Ur in hurt but u didnt show it. Ur very good in acting. U smile and laugh pretend like nothing happens ! The one that u depending on hurting u without noticing it ! Damn hurt ! Its happen too fast and left too many deep scars that you not sure can heal or not someday ! Everythings u do doesnt matter for them as they dont see u. They always proud of someone else. U did great, u good on something they dont bother much ! U know why ? Its because of u ! Not someone else ! Its really hurt when u put a lots of effort to do somethings but people didnt see any of your hardwork ! Thats the time u wanna run away or die at that time too ! 

         You grew with such that situations till you dont know what does love mean ! You so numb when talk about love. U dont know how to feel being love and in love ! U know nothings ! Ur empty when it comes to love! U have been hurt so much, too much scars and you really scared !u cried a lots, but only deep inside your heart ! U try to cover it up with your stupid jokes and fake smiles ! How you wish to start all over again ! A new born ! Far away from people you know ! Far away from everythings . You just wish and wish and wish forever !
Read more ...