Saturday, December 22, 2012

single life !

          emm..talk about single life..of course la my life kn..tiba2 nak tulis sal nie sebab orang selalu sangat asked about my status ?? (cehh..perasan hot la tuuu) hahaha well, walopon x famous but people keep asking..kira famous gak laa tuu..ngee

          ok fine ! back to sbb ak nak tulis sal this topic..actually not really la talk about myself..saja je nak bg pandangan sal girl2 yang single kt luar sana..(perasan baguslaa tuu ) hahaha..pandangan ak sendiri laa..terpulang la korang sudi nak baca ke x..but seriusly isu nie memang sensitif bagi girl2 yg sememangnya still g single skrg n lagi2 la yg tengah baca this status..honestly for me, being single is not a prob at all..tp kdg2 situasi sekeliling yg menyebabkan org yg single tu rasa mcm dia tu trok sngt !kdg2 stress x tntu pasal fikirkan sal x laku laa, xde rupa laa , xde style laa, org xpandang laa..and watsoever laa..huh n time2 cmne la org yg tngah hangat berboyfriend nie mula la nak bg tips and nasihat-nasihat hot diaa cmne nak dptkn pakwee..(org jenis nie pon kdg2 bukannya nak bg nasihat sbnrnya, nak mnunjuk2 tu ada laa sbb dia ad boyfriend and kita pulak xx..nie separuh jeles n rasional k..hahaha)

       xde boyfriend/girlfriend x bmkna dunia kita da berakhir kn..plus kalo yg still g muda tuu enjoyed je life nie till d fullest..slagi x btntngan ngn syara tu..buat laa. hehe. org yg xde boy/girl nie sebnarnya org yg x gelojoh (ayat nak sdapkan diri sndiri la tuu..haha) x gelojoh tu maksudnyaa dia tau la ap yg terbaik tok dirinyaa..dia ad plan dlm hidup nie..contohnya, dia nak stdy dulu sbb dia tau fokus dia ke u nie nak bljar , pastu bls jasa ibubapa dulu then da rasa stabil ckit..baru la dia start pk sal soal hati nie sbb dia yakin ajal ,jodoh n maut tu smua kt tngn Allah. (nie kira ak la nie..hahaha) tp tu laa..g2 zaman mahasiswa/i nie godaannya..mak aii !! kiri kanan org bcouple p kita plak xde ? jd mula la time nie kita pon rasa down n rasa cm x dpndng org..(padahal yg bercouple tu pon bukannya hot mana pon..kita ag cntik kot, yg stuju nie angkat tngn skrg..hahaha) nie la yg dikatakan sbgai faktor sekeliling. kdg2 org bercouple nie pon sbb nk ilangkan rasa sunyi je..yg nie kaum hawa mmng kena hati2 laa..org lelaki nie kdg2 bcouple sbb sja je nak tnjuk yg dia tu hot sntiasa n xpnah xde awek..tu la ad sstngah llaki tu pas arwah ngan satu girl tu ad je yg masok line..ak pon kdg2 plik gak..cmne la dia blh ucap I LOVE U tu kt smua org eyh..padahal tu ayat keramat..p len la dia tu mmng buat istilah tu tok zikir diaa jd x heran laa..hahaha

        kalo boleh di tahan, x salah kot kita tahan nafsu skjp tok dri bcouple2 nie..adatla kalo kdg2 rasa sunyi n kdg2 tu mmng rasa plukn teman/seseorg tok kita bckp n luahkn something..fitrah manusia la katakan..bisikan syaitan pon kdg2 main peranan dlm hal2 cmne..jd tnggal diri kita je g .kita bahagiakan dulu parents kita barula kita cipta kebahagiaan sndiri . sbb skrg nie mmng bnyak kot kisah cmne anak buang ibubapa sbb cinta pastu makbpk penat2 anta g u dia plak gatal2 nak kwen plak pastu..at least anta la dulu makbpk tu g haji ke x pon bawa dia g jalan2 ke..korang kena ingat..kalo korang ckp nak kawen..ibubapa sapa la yg xsuka kn ag2 kalo korang bawa hadis skali pastu ckp nak elak buat maksiat..kmpm2 la makbpk kita trus ok..p korang pnah x tnya ap yg diaorg nak ? nie asyik kita just yg nak kn..mmng hampeh laa..jauh disudut ati msti makbpk korang kalo boleh nak korang yg diaorg anta g u tu bantu biayai adik2 korang kee, support diaorg g kee..sbb tu diaorg suruh korang blajar tinggi2..nie x..blajar pon kdg2 x abis ad ati nak kwen..kalo kwen ngn dato ke xpe la jgak..nie x masa dpn pon silau g..emm pandai2 la pk sndiri k..entah laa kdg2 ksian tngok org yg short thinking nie..pas tu bg alasan nak elak maksiat dgn kwen..kalo korang x gatai2 nak rapat2 pastu gatal2 nak chat la kenal laa mmng xde la maksiat nya oii..bnda nie smua blh elak kalo korang pndai..jgn jdkan maksiat tu satu alasan laa..huh geram !

    errr..sorry ek..terlebih emo plak ! hahaha apa2 pon sorry la ek kalo ad yg terasa..saja je nak mnulis tdi sbb tngok cita adam hawa..(alasaann..) apa2 pon keputusan yg korang buat arinie tu la masa depan korang..pandai2 la ek..ak nie pon kdg2 lemah gak..p ak tulis nie sbb nak muhasabah diri la nie..ngee

daaa !!!!

3 comments:

  1. entah laaa..tngok muka dia ilang serabut..hahaha google dia weii..SEAN FARIS..xtdo malam ko dibuatnya..:-)

    ReplyDelete
  2. entah laaa..tngok muka dia ilang serabut..hahaha google dia weii..SEAN FARIS..xtdo malam ko dibuatnya..:-)

    ReplyDelete